هوز باکس آتش نشانی یا جعبه آتش نشانی یا همان فایر باکس به وسیله ای جعبه مانند می گویند که تجهیزات آتش نشانی را در آن نگهداری می کنند. جعبه آتش نشانی با توجه به کاربرد آن و نحوه استفاده در محل خطر به مدل های مختلفی دسته بندی می شود. اما وظیفه اصلی هوز باکس نگهداری تجهیزات آتش نشانی مانند شلنگ آتش نشانی، نازل و ادوات برای استفاده آتش نشان در هنگام خطر است. جعبه آتش نشانی می تواند در دو مدل ایستاده یا دیواری تولید شود. در ادامه بیشتر با انواع فایرباکس آشنا خواهیم شد.
چه تجهیزاتی را داخل هوز باکس آتش نشانی نگهداری می کنند؟
معمولا دسترسی به مرکز آتش نشانی، آب مورد نیاز و … برای اطفا حریق در پروژه ها و ساختمان های مختلف متفاوت است. به همین دلیل هم بسته به نیاز و دسترسی به آتش نشان تجهیزات متفاوتی داخل جعبه آتش نشانی قرار داده می شود. این تجهیزات تنها توسط آتش نشان یا پرسنل آموزش دیده قابل استفاده هستند. تجهیزات امدادی موجود در فایر باکس حرفه ای هستند و با فشار کاری بالا کار می کنند. یک هوز باکس آتش نشانی می تواند شامل تجهیزات زیر باشد:
- شلنگ آتش نشانی
- نازل آب آتش نشانی
- نازل فوم آتش نشانی
- اینداکتور
- مخزن فوم آتش نشانی
- تبر آتش نشانی
- واشر
- کوپلینگ های آتش نشانی با انواع تبدیل
- کالکتینگ و برچینگ (collecting/breaching)
همانطور که گفتیم، با توجه به تجهیزات داخل هر جعبه آتش نشانی ابعاد آن می تواند متفاوت باشد. هم چنین جعبه می تواند به صورت ایستاده یا دیواری و حتی دارای طبقه نیز باشد. معمولا جعبه هایی که در محیط بیرون یک پروژه صنعتی نصب می شوند از نوع ایستاده و دارای طبقه هستند. جعبه آتش نشانی دیواری نیز معمولا در داخل ساختمان ها استفاده می شود و تجهیزات کمتری در آن قرار داده می شود.
فرق هوز باکس با هوز ریل چیست؟
همانطور که گفته شد جعبه آتش نشانی برای نگهداری تجهیزات استفاده می شود. این تجهیزات به هیچ گونه خط آب آتش نشانی متصل نمی باشند و هنگام استفاده آتش نشان آن ها را به هایدرانت یا هر کانکشن دیگر آتش نشانی متصل می کند.
اما در هوز ریل آتش نشانی (Fire hose reel) قضیه کمی فرق دارد. در هوز ریل شلنگ آتش نشانی دور یک قرقره پیچیده می شود. یک سر شلنگ به نازل آتش نشانی متصل می شود و سمت دیگر آن نیز به شیر آتش نشانی یا همان گلوب ولو اتصال دارد. در نتیجه برای استفاده کافیست شیر را باز کنید تا آب از طریق شلنگ به سمت نازل حرکت کند. در واقع سیستم هوز ریل همواره مسلح می باشد و با باز کردن نازل آب به سرعت از آن خارج می شود. در حالی که این موضوع در مورد هوز باکس این چنین نیست.
جنس جعبه آتش نشانی
جعبه های آتش نشانی عموما در محیط های بیرون از ساختمان و برای مدت زمان طولانی استفاده می شوند. در نتیجه جنس بدنه و رنگ آن باید مقاومت کافی را داشته باشد. معمولا فایرباکس را از جنس کربن استیل می سازند و روی آن را با سه لایه رنگ می پوشانند تا مقاومت خوبی در برابر خوردگی در دراز مدت داشته باشد.
هم چنین در صورت استفاده از هوز باکس در محیط های خیلی مرطوب یا با خورندگی بالا، می تواند از جنس های مانند GRP یا استنلس استیل استفاده کرد. این جنس ها به خوبی در برابر رطوبت و مواد خورنده مقاومت می کنند.
امیدواریم اطلاعات ارائه شده برای آشنایی با انواع هوز باکس آتش نشانی برای شما مفید باشد. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد جعبه آتش نشانی می توانید از طریق راه های ارتباطی برسام با ما در ارتباط باشید.