انتخاب علائم

انتخاب علائم

در این مقاله سعی داریم تا براساس استاندارد های بین المللی، روش صحیح انتخاب علائم را شرح دهیم. توضیحات ارائه شده شامل روش های صحیح انتخاب علائم بر اساس گرافیک، نوع علائم و اندازه مناسب بیان خواهد شد.

گرافیک

استاندارد BS ISO 3864-1: 2011 (که فراتر از BS 5499-1: 2002 است) سیستمی از اشکال هندسی و رنگ ها را برای استفاده با نمادهای گرافیکی مناسب برای تولید علائم ایمنی مشخص می کند. این سیستم را می توان برای علائم در دسته های مختلف استفاده نمود. به طور کلی علائمی که اطلاعاتی در مورد اقدامات قابل انجام جهت جلوگیری یا کاهش ریسک خطر، هشدار در مورد خطر احتمالی و همچنین مقابله با موارد اضطراری خاص از جمله شناسایی مسیرهای فرار و مکان تجهیزات آتش نشانی را ارئه می دهند، در این سیستم توضیح داده شده اند. معانی کلی اختصاص یافته به اشکال هندسی و رنگ ها را می توانید در جدول زیر مشاهده کنید:

گرافیک علائم ایمنی

نوع علائم

برای اینکه علائم به شکل صحیح قابل رویت باشند باید در زاویه صحیح نصب گردند. علائم را می توان به دسته های زیر طبقه بندی کرد:

نوع 1 ( یک طرفه): این نوع علائم به موازات دیوار نصب می شوند.

علائم نوع یک (یک طرفه)

نوع 2 (دو طرفه): علائم نوع 2 با استفاده از یک قطعه آلومینیوم سخت یا براکت پلاستیکی انعطاف پذیر، عمود بر دیوار نصب می شوند. براکت انعطاف پذیر از نوار پلاستیکی تشکیل شده است که امکان نصب عمودی را برای علائم دو طرفه نوع 2را فراهم می کند و این اجازه را می دهد که بدون شکسته شدن قابلیت چرخش تا شعاع 180 درجه را داشته باشند.

علائم نوع دو(دوطرفه)

نوع 3 (دو طرفه): این نوع علائم آویزان می باشند که از سقف آویخته می شوند. این علائم با سوراخهای ثابت که در گوشه های بالا حفر شده اند تهیه می شوند تا تجهیز مناسب جهت آویختن آنها به راحتی به گوشه ها وصل شوند.

علائم نوع سه(دوطرفه)

نوع P (علائم پانوراما): علائم پانوراما بیشترین زاویه دید را ارائه می دهند و بر روی دو سطح بیرونی چاپ می شوند تا شعاع 180 درجه ای را پوشش دهند.

علائم نوع P(دوطرفه)

اندازه علائم و فاصله قابل رویت

اندازه علائم با حداکثر فاصله قابل مشاهده تعریف می شود. در جدول زیر حداکثر فاصله قابل مشاهده مطابق با BS 5499-4: 2013 برای علائم شرایط ایمن و BS ISO 3864-1: 2011 برای سایر علائم نشان داده شده است. فاصله قابل مشاهده علائم در یک اندازه خاص که به راحتی قابل رویت باشد بستگی به میزان درخشندگی و جزئیات آن نیز دارد. این فاصله را می توان با استفاده از فرمول زیر محاسبه نمود:

D=h×z

D: حداکثر فاصله قابل مشاهده

h: طول کلی (مساحت پرینت شده) علائم بر اساس میلی متر

z: ضریب فاصله که براساس دسته بندی علائم، فاکتور شفافیت و جزئیات تعریف می شود

مطابق با استاندارد BS 5499-4: 2013 – علائم مسیر فرار دارای ضریب فاصله (Z=170) است در حالی که سایر انواع علائم دارای مقدار ضریب فاصله 60 هستند که مطابق با BS ISO 3864-1: 2011 تعریف شده است.

لذا اندازه علائم با توجه به حداکثر فاصله قابل مشاهده و چیدمان محل انتخاب می شود. در شکل زیر این فاصله برای تجهیزات آتش نشانی و راه های اضطراری فرار نشان داده شده است.

اگر در مورد انتخاب علائم مناسب با توجه به محیط خود و بر اساس استانداردهای مربوطه سؤالی دارید، لطفاً سوالات خود را با آدرس info@barsamgroup.com در میان بگذارید تا کارشناسان برسام در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *