سیستم اطفا حریق فوم

سیستم های اطفاء حریق فوم

سیستم اطفا حریق فوم به دلیل قدرت خاموش کنند گی بالا در مقابله با حریق مواد سوختنی بسیار کاربردی و محبوب هستند. در این سیستم ها با استفاده از آب خنک کاری باعث خاموش شدن حریق می شود و هم چنین با استفاده از لایه فوم ایجاد شده بر روی سوخت از ورود هوا به فرایند حریق جلوگیری می شود. سیستم اطفا حریق فوم بر اساس استاندارد NFPA11 طراحی می شود. این سیستم ها در مخازن سوخت و انبار مواد سوختنی بسیار پر کاربرد هستند.

در این سیستم با اضافه نمودن فوم اطفاء حریق به جریان آب، نیروی کشش سطحی آب را افزایش می دهند که این مورد سبب افزایش قدرت خاموش کنندگی آب می شود. هم چنین در هنگام تخلیه توسط نازل با تزریق جریان هوا به محلول آب و فوم، باعث توسعه محلول و اصطلاحا ایجاد کف می شود.

انواع تجهیزات اختلاط آب و فوم در سیستم اطفا حریق فوم

تجهیزات اطفاء حریق فوم به دو صورت قابل حمل و ثابت ارائه می شوند. همانطور که گفتیم در این تجهیزات فوم با میزان درصد دلخواه به جریان آب اضافه می شود. این میزان فوم بسته به نوع و کلاس حریق بر اساس استاندارد و مشخصات طراحی مشخص می گردد.

سیستم اطفا حریق فوم

مهمترین تجهیزات ثابت برای اختلاط آب و فوم سیستم های بلادر تانک، فوم دوزینگ و فوم پمپ اشاره کرد. در هر یک از این سیستم ها فوم داخل مخزن جداگانه ای نگهداری می شود تا در هنگام نیاز توسط یک مکانیزم مشخص به جریان آب اضافه شود. میزان و درصد فوم معمولا از قبل و در مرحله طراحی مشخص می گردد و توسط دستگاه به جریان آب اضافه می شود. هریک از این تجهیزات دارای ویژگی ها، مزایا و معایب خاص خود هستند که در مقالات آتی در مورد آنها بیشتر توضیح خواهیم داد.

تجهیزات قابل حمل نیز مانند تجهیزات ثابت وظیفه اضافه نمودن فوم به جریان آب را در سیستم اطفا حریق فوم دارند با این تفاوت که این تجهیزات قابل حمل بوده و به راحتی توسط آتش نشان جابجا می شوند. این تجهیزات با توجه به ویژگی قابل حمل خود دارای محدودیت در دبی قابل ارائه می باشند. از مهم ترین نوع این تجهیزات می توان به اینداکتورها اشاره کرد.

میزان فوم مورد نیاز برای اطفا حریق بر اساس الزامات استاندارد NFPA مشخص می شود. سپس با طراحی سیستم بر اساس این الزامات، نیاز است تا فوم مورد نیاز در این سیستم ها تشکیل شود. این میزان فوم مشخص کننده درصد اختلاط آب و فوم در سیستم می باشد. درصد اختلاط معمولا در مقدارهای 0.5، 1، 3، 6 یا 9 درصد انتخاب می شود. یعنی یک تجهیز با درصد اختلاط 3 درصد، محلول آب و فوم را به میزان 97 درصد آب و 3 درصد فوم در نازل تخلیه تحویل می دهد.

انواع نازل های تخلیه فوم در سیستم اطفا حریق فوم

بعد از اختلاط آب و فوم و تهیه محلول، نیاز است تا به آن هوا اضافه شود تا سبب توسعه محلول و اصطلاحا ایجاد فوم شود. اینکار توسط نازل های مخصوص سیستم فوم انجام می شود که با طراحی خاص خود باعث ورود هوا به محلول آب و فوم می شوند.

این نازل ها در انواع مختلفی ارائه می شوند که با توجه به نوع کاربری آنها اعم از استفاده در مخازن سقف ثابت، سقف شناور و انبارها و آشیانه هواپیما به چندین مدل مختلف تقسیم بندی می شوند. از مهم ترین این نازل ها می توان به فوم چمبر، فوم پورر و فوم نازل و high expansion generator اشاره کرد. در مقالات آتی در مورد هر یک از این تجهیزات و ویزگی های آنها بیشتر توضیح خواهیم داد.

در هریک از این تجهیزات جریان هوا به مخلوط آب و فوم اضافه می شود. جریان هوا باعث توسعه آن خواهد شد که باعث ایجاد یک لایه برای جلوگیری از رسیدن هوا می شود. همانطور که اشاره شد سیستم اطفا حریق فوم دارای تنوع بسیار گسترده ای هستند که مجموعه متفاوتی از عملکرد را به کاربر ارائه می دهند. لذا سعی خواهیم کرد در مقالات آتی با بیان جزییات بیشتر اطلاعات جامع و کافی در این زمینه ارائه کنیم.

شما همراهان گرانی می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و یا بیان نظرات خود موارد را با آدرس info@barsamgroup.com در میان بگذارید تا کارشناسان برسام در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما باشند.